Jak vykuřovat

Praktický návod

Vezměte kadidelnici, pokud je její součástí mřížka uhlík položte přímo na ni, pokud ne, nádobku naplňte asi do tří čtvrtin pískem, nebo himalájskou solí. Pozor, sůl není vhodná do všech druhů kadidelnic! (viz. vykuřovací pomůcky). Písek ani sůl není třeba po každém vykuřovaní měnit, stačí odebrat již použitý uhlík se zbytky vykuřovadla.

Do pinzety čí kleští na uhlíky uchopte rychlozápalný uhlík a sirkou nebo zapalovačem ho zespoda zapalte. Počkejte 15-20 sec. než uhlík přestane jiskřit a vydávat kouř, položte jej do kadidelnice na písek.

Po cca. 30 sec., kdy se uhlík začne zbarvovat do šeda již můžete na uhlík sypat vykuřovadlo. Uhlík hoří 20-80 minut (podle velikosti) a během této doby můžete kdykoliv podle potřeby vykuřovadlo přisypat.

Zpočátku dávejte vykuřovadla na uhlík méně, přidat se dá vždycky a většinou do míry, která je vám příjemná. Po určité době sami zjistíte, jak velká dávka vám vyhovuje. Vyijímkou jsou např. očišťovací rituály, kdy se dbá spíše na účinek a mělo by se dát vykuřovadla více, aby byl prostor dostatečně zakouřen.

Vykuřovadla a tyčinky zapalujte v dobře větraných místnostech, kouř neinhalujte ani nevdechujte.

Pro vykuřování bylin a vonných dřev (např. orlářka drahocenná, palo satno, cedrové, guajakové dřevo) použijte plátek Mica (viz. vykuřovací pomůcky), či vykuřovací pícku, kde je jako zdroj tepla použita čajová svíčka.

Během hoření nenechávejte kadidelnici s uhlíkem bez dozoru, uhlík lze uhasit pouze vhozením do vody.

Nevíte jméno nebo heslo?
Jste tu poprvé? Vytvořte si účet!